VÄLKOMMEN TILL HOITOLA HARMONY

Rosenterapi och andra välgörande behandlingar

När du vill ha en stund för dig själv, koppla av, bli av med spänningar och återfå din energi – välkommen till Hoitola Harmony.

Vi människor är helheter, med en kropp, sinne, känslor och tankar, och de alla påverkar varandra. Om vi stressar över något reagerar också kroppen med att spänna musklerna i ett slags försvar för att ta upp strid, springa undan eller att bli förstenad. Tyvärr gör denna kroppsliga spänning bara att vårt nervsystem blir än mer belastat. Också andningen försämras vilket leder till en dålig cirkel med mindre energi och rörlighet. 

I mina behandlingar är en närvarande, inkännande beröring viktigt. Beröringen hjälper kroppen att slappna av, vilket hjälper också sinnet att slå av på takten.

Läs mer om de olika behandlingsformerna och boka tid till den behandling som just nu passar dig bäst.

Rosenmetoden

Rosenmetoden är en psykofysisk behandlingsform. Metoden är utvecklad av den tyskfödda fysioterapeuten Marion Rosen.

Vår kropp skyddar oss mot olika händelser och känslor genom att spänna musklerna. Ibland kan dessa spänningar bli kroniska och vi är inte nödvändigtvis ens medvetna om dem. Men de påverkar omedvetet hur vi mår, vår hållning och även våra attityder. Spänningarna blir en del av vårt normala sätt att vara. I dag behöver vi inte nödvändigtvis mera de här uppbyggda skyddsmurarna, som tar en massa energi av oss. 

Rosenterapi kan hjälpa till att ta bort de här spänningarna och därmed frigöra den energin till att leva ett liv som ser ut som den äkta du. Boka här en välgörande stund för dig själv.

Allmänt om behandlingen

Behandlingen görs på ett massagebord och tar ca en timme. Under behandlingen kombineras en mjuk, näravarande och lyssnande beröring med tal. En lätt men kännbar beröring och tryck på spända muskler hjälper dig att bli medveten om olika spänningar i kroppen. Samtidigt kan du bli medveten om varifrån spänningarna härstammar. Också olika känslor kan och har lov att komma upp, bli synliga och bemötta under behandlingen. Efteråt kan det vara bra att reservera lite lugn tid för dig själv. 

Rosenterapeuten har tystnadsplikt och följer de etiska regler som satts upp av Rosen-institutet.

      Rosenmetoden passar då du

  • Vill slappna av
  • Vill minska stress
  • Har muskelspänningar och -värk
  • Har sömnsvårigheter
  • Vill öka dina energireserver och valmöjligheter
  • Vill ha klarhet i livet
  • Vill bekanta dig bättre med dig själv och dina handlingsmönster

Avslappningsbehandling för huvud och nacke

Nacken, skallbottnet, käkmusklerna och huvudets små muskler spänns lätt av dagliga sysslor. Stress, att bita ihop eller gnissla tänder, sittande vid datorn eller försämrade andningsvanor. Detta kan förorsaka huvudvärk, spänningskänsla i huvud och nacke, svindel eller annat illamående.

Behandlingen riktar sig på dessa delar med hjälp av olika massage- och avslappningstekniker.  Då musklerna slappnar av och spänningen lättar, förbättras blodcirkulationen i området och också tanken kan bli klarare. Boka tid här.

 

Pään ja niskan rentoutushoito

Harmony-behandling för kropp och själ

Behandlingen passar för dig som är mycket stressad och behöver en riktigt avslappnande stund. 

Olika behandlingstekniker kombineras enligt ditt behov till en djupt avslappnande helhet.  Boka tid här.

 

Rosen-terapia - kosketus joka ei vaadi mitään