Rosen-terapia - kosketus joka ei vaadi mitään

Rosen-terapia – kosketus joka ei vaadi sinulta mitään

Mitä kosketus merkitsee sinulle? Meille jokaiselle sillä on oma merkityksensä ja sävynsä.

​Kosketusta on hyvin monenlaista, pehmeää, kovaa, hellää, hoivaavaa, vaativaa, kunnioittavaa, kuuntelevaa… Sanotaan että jokainen kosketus jättää jäljen sekä kosketuksen antajassa että vastaanottajassa.

Meillä kaikilla on sisäänrakennettu tarve koskettaa ja tulla kosketetuksi. Joskus rajoja kuitenkin ylitetään ja silloin kosketuksesta saattaa tulla jotain ikävää, jotain mitä halutaan välttää. Kosketus on kuitenkin melkeinpä elintärkeää meidän hyvinvoinnille. Vauvat voivat nääntyä ja jopa kuolla jos he eivät saa tätä kosketuksen kautta tuotua turvallisuuden tunnetta. Eikä kosketuksen tarve vähene iän myötä.

Kosketus saa aikaiseksi oksitosiinin, hyvän olon hormonin, erittymisen kehossa. Tätä on tutkittu paljonkin. Oksitosiinilla on myös pelkoja ja ahdistusta lieventävä vaikutus, jonka takia se rauhoittaa myös levotonta mieltä.

Kosketusta omassa lapsuudenperheessä oli ainakin sylin ja halausten muodossa, ja on edelleen. Aina kun tavataan ja erotaan niin halataan. Ystävien kanssa halaamme myös aina kun tapaamme. Parisuhde tuo omanlaisensa kosketuksen mukaan kuvioon. Ja jo edesmenneen koirani silittäminen ja rapsuttelu sekä sen puolesta tassulla tai kuonolla koskettaminen tuntuivat niin hyviltä.

Kun kouluttauduin hierojaksi, eräs ystäväni tuumasi että hän ei voisi kuvitellakaan koskettavansa ventovieraiden ihmisten kehoja työkseen. Tällainen ajatus ei käynyt edes mielessäni, enkä siinä tapauksessa olisi hierojaksi opiskellutkaan.

Rosen-terapia on kuitenkin tuonut aivan erityislaatuisen kosketuksen elämääni. Kosketus joka ei vaadi mitään, joka vain on siinä läsnä, kuuntelevana, kunnioittavana. Rosen-kosketus antaa mahdollisuuden kuulostella omaa kehoa, omia jännityksiä, omaa oloa, omia tunteita, omia rajoittavia uskomuksia ja myös omia mahdollisuuksia ja piilossa olevia voimavaroja. Toisen turvallisen ihmisen läsnäolo, ihminen joka ei vaadi mitään ja sallii kaiken minkä mielestä nousee siinä hetkessä.

Olen niin kiitollinen että olen saanut tuntea Rosen-kosketuksen ja sen vapauttavan vaikutuksen elämääni. Ja kiitollinen sekä onnellinen siitä että olen oppinut antamaan tätä eheyttävää, sallivaa, mahdollistavaa kosketusta eteenpäin myös muille.

Haluatko sinäkin kokea tämän muutoksia mahdollistavan kosketuksen?

Lue lisää Rosen-terapiasta täältä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *