top of page
Rosen-terapia Petra Wikström.jpg
Rosen-terapia - kosketusta keholle ja mielelle

Rosen-menetelmä, Rosen-metodi, Rosen-terapia, Rosen-hoito… Rakkaalla hoidolla on monta nimeä. Kyseessä on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä psykofyysinen kehoterapia.

Hoidossa sinulla on mahdollisuus pysähtyä ja turvallisesti tunnustella  kehosi kautta mitä sinulle kuuluu juuri nyt.

Vuosien aikana meidän kehoon kertyy eletty elämä. Etenkin lapsena, kun opimme miten tämä ihmeellinen maailma toimii ja aivomme vielä kehittyvät, omaksumme toimintamalleja ja uskomuksia läheisiltämme. Vanhemmilta, sukulaisilta, ystäviltä, opettajilta jne. Meille kerrotaan tai annetaan ymmärtää miten meidän tulee toimia ja millaisia meidän tulee olla jotta tulemme nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi. Suurin osa näistä toimintamalleista ja uskomuksista ovat alitajuntaisia ja seuraavat meitä aikuisuuteen asti. Mallit jotka ovat toimineet lapsena eivät välttämättä palvele meitä enää kovin hyvin aikuisina ja voivat rajoittaa elämäämme paljonkin.

Elämässä on voinut olla tapahtumia joita ei sillä hetkellä, syystä tai toisesta, ole pystynyt tai ollut lupa käsitellä tai näyttää tunteitaan. Kehomme suojaa meitä näiltä tunteilta jännittymällä ja jännitykset saattavat jäädä kehoomme vaikka tilanne muuten olisi jo mennyt ohi.

Nämä mallit ja tilanteet voivat tallentua myös kehoomme ja näkyvät asennoissamme sekä lihasten kroonisina jännityksinä. Kannatko kenties jonkun toisen vastuuta harteillasi? Puretko hampaita yhteen jotta ei tulisi sanottua jotakin sopimatonta, tai ilmaistua omia toiveitasi? Puristaako rintakehää ja sinusta tuntuu että olet puristuksissa jossain muotissa joka on liian pieni sinulle?

Kehon jännitysten ylläpitämiseen kuluu yllättävän paljon energiaa. Mitä jos saisit tämän energian parempaan käyttöön? Tulemalla tietoiseksi rajoittavista toimintamalleistasi voit päästää niistä irti ja muuttaa niitä paremmin toimiviksi. Tällöin myös kehon jännitykset voivat hellittää mikä mahdollistaa kevyemmän olon sekä itsesi näköisen elämän elämisen.

 

Vastaanottoaika on tunti ja hoito tehdään hoitopöydällä. Rosen-hoidossa kosketan jännittyneitä lihaksia tuntuvasti mutta lempeästi jolloin voit tulla tietoiseksi omista jännityksistäsi ja kehosi pidäkkeistä. Turvallisessa, rauhallisessa  ympäristössä sinulla on mahdollisuus pysähtyä ja kuunnella mitä sinulle oikeasti kuuluu juuri nyt. Hoidon aikana on tilaa esiin nouseville tunteille ja niiden hyväksymiselle.

Hoidon jälkeen on hyvä varata itsellesi rauhallista omaa aikaa.

 

Rosen-terapeuttina minulla on vaitiolovelvollisuus ja noudatan kansainvälisen Rosen-instituutin eettisiä sääntöjä.

Image by Keith Hardy

Tässä me­ne­tel­mäs­sä on kysymys muut­tu­mi­ses­ta -
ihmisestä, joka luulemme olevamme - ihmiseksi, joka todella olemme.”
- Marion Rosen -

Milloin varata aika Roseniin?
  • Kun haluat pysähtyä hetkeksi

  • Kun haluat rentoutua

  • Kun sinulla on fyysisiä kipuja ja jännityksiä

  • Kun haluat selkeyttä elämän suunnasta

  • Kun mietit toimintamallejasi

Mitä vai­ku­tuk­sia ja hyötyjä Rosenista voi olla?
  • auttaa rentoutumaan

  • laukaisee lihasjännityksiä

  • mahdollistaa vapaamman hengityksen

  • lisää kehon liikkuvuutta ja elinvoimaa

  • parantaa itsetuntemusta ja selventää omia tunteita, uskomuksia, rajoja, tarpeita ja mahdollisuuksi

Harmony_logo.jpg
bottom of page