top of page
Rosenmetoden Helsingfors_edited.jpg
Rosen-terapia - kosketusta keholle ja mielelle

Kärsitkö stressistä, lihasjännityksistä, uniongelmista, kivuista joille ei löydy lääketieteellistä syytä tai olet selittämättömän väsynyt?

Rosen-metodi on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä psykofyysinen kehoterapiamuoto jossa yhdistyy kosketus ja puhe. Hoidossa sinulla on mahdollisuus pysähtyä  tunnustelemaan  kehosi kautta mitä sinulle kuuluu juuri nyt.  Siinä käsitellään jännittyneitä lihaksia pehmeästi, mutta kuitenkin tuntuvasti. Hoito auttaa sinua tiedostamaan kroonisia lihasjännityksiä ja hengitystapaasi. Se lisää ymmärrystä omista toiminta- ja reagointitavoistasi ja mahdollistaa sitä kautta muutoksen.

Hoidon aikana, turvallisessa ja rauhallisessa  ympäristössä, on tilaa myös esiin nouseville tunteille ja niiden hyväksymiselle.​

 

Meillä kaikilla on elämässä voinut olla tapahtumia joita ei sillä hetkellä, syystä tai toisesta, ole pystynyt tai ollut lupa käsitellä tai näyttää tunteitaan. Kehomme suojaa meitä näiltä tilanteilta ja tunteilta jännittymällä ja jännitykset saattavat jäädä kehoomme.​ 

Tulemalla tietoiseksi mistä jännitykset ovat peräisin on myös mahdollistaa päästää niistä irti ja antaa kehon rentoutua.

Etenkin lapsena, kun opimme miten tämä ihmeellinen maailma toimii ja aivomme vielä kehittyvät, omaksumme toimintamalleja ja uskomuksia läheisiltämme. Vanhemmilta, sukulaisilta, ystäviltä, opettajilta jne. Meille kerrotaan tai annetaan ymmärtää miten meidän tulee toimia ja millaisia meidän tulee olla jotta tulemme nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi. Suurin osa näistä toimintamalleista ja uskomuksista ovat alitajuntaisia ja seuraavat meitä aikuisuuteen asti. Mallit jotka ovat toimineet lapsena eivät välttämättä palvele meitä enää kovin hyvin aikuisina ja voivat rajoittaa elämäämme paljonkin.​ Tulemalla tietoiseksi rajoittavista toimintamalleistasi voit muuttaa niitä paremmin toimiviksi mikä mahdollistaa kevyemmän olon sekä itsesi näköisen elämän elämisen.

 

Vastaanottoaika on tunti (ensimmäinen kerta hieman pitempi) ja hoito tehdään hoitopöydällä.

Hoidon jälkeen on hyvä varata itsellesi rauhallista omaa aikaa.

Esimerkkejä Rosen-hoitojen hyödyistä ja vaikutuksista

  • rentoutuminen ja unenlaadun parantuminen

  • omien voimavarojen lisääntyminen kun lihasjännitykset hellittävät

  • tunteiden tunnistaminen ja kohtaaminen

  • fyysisten kipujen ja kireyksien vähentyminen

  • itsetuntemuksen lisääntyminen

  • omien rajojen selventyminen

  • omien asenteiden tiedostaminen

  • muistojen ja mielikuvien aktivoituminen

  • omien tarpeiden ja uusien valintamahdollisuuksien löytäminen

  • itseilmaisun mahdollisuukisen lisääntyminen

Kuinka usein Rosen-hoidossa käydään?

Hoitokertojen määrä vaihtelee yksilöllisesti. Kokemus on osoittanut, että aluksi on hyvä käydä hoidossa pari kolme kertaa noin 1-2 viikon välein. Näin saat käsityksen siitä, miten hoito toimii. Jatkossa on tärkeää uutta aikaa varattaessa, että kuuntelee omaa itseään. Hoidoissa voi käydä pitkäänkin ja pitää haluttaessa taukoja.

Rosen-terapia ei sovi akuutin tulehdussairauden aikana, päihteiden tai voimakkaan psyykelääkityksen vaikutuksen alaisena. Raskaana oleville (1. kolmannes) ja lapsille ei tehdä hoitoja.

Rosen-terapeuttina minulla on vaitiolovelvollisuus ja noudatan kansainvälisen Rosen-instituutin eettisiä sääntöjä.

Tässä me­ne­tel­mäs­sä on kysymys muut­tu­mi­ses­ta -
ihmisestä, joka luulemme olevamme - ihmiseksi, joka todella olemme.”
- Marion Rosen -

Harmony_logo.jpg
bottom of page