top of page
Rosenmetoden Helsingfors.jpg
Då du vill slappna av och bli sedd och hörd
Hur mår du?

När har du senast stannat upp och känt efter hur din kropp känns? Vad rör sig i ditt sinne? 

Då du behöver en stund för dig själv, koppla av, bli av med spänningar och återfå dig själv – välkommen till Hoitola Harmony.

 

Här hittar du Rosenmetoden och andra avslappnande kroppsterapier, lösningsinriktad coachning (LCF Life Coach®) samt hjälp med andningen genom andningscoachning.

 

Vi människor är helheter, med en kropp, sinne, känslor och tankar, och de alla påverkar varandra. Om vi stressar över något reagerar också kroppen med att spänna musklerna i ett slags försvar för att ta upp strid, springa undan eller att "frysa fast". Tyvärr gör denna kroppsliga spänning bara att vårt nervsystem blir än mer belastat. Också andningen försämras vilket leder till en dålig cirkel med mindre energi, rörlighet och utrymme för dig själv.

 

I mina behandlingar är en närvarande, inkännande beröring viktigt. Beröringen hjälper kroppen att slappna av, vilket hjälper också sinnet att slå av på takten.

Läs mer om de olika behandlingsformerna nedan och boka tid till den behandling som just nu passar dig bäst.

 

Eller känns det som att du vill ha någon förändring i livet men kanske inte riktigt vet vad eller hur du skall gå till väga? Då kan du få hjälp av lösningsinriktad coachning. Här hjälper jag dig att hitta dina mål, drömmar och även de konkreta stegen mot ditt mål.

Mottagning

Från den 12.6 är adressen ny då min mottagning flyttar till den vackert naturomgärdade, anrika Lappvikens Källa, Lappviksstigen 8.

Rosenmetoden

Ro­sen­me­to­den är en psy­ko­fy­sisk be­hand­lings­form. Metoden är utvecklad av den tyskfödda fy­sio­te­ra­peu­ten Marion Rosen.

Vår kropp skyddar oss mot olika händelser och känslor genom att spänna musklerna. Ibland kan dessa spän­nin­gar bli kroniska och vi är inte nöd­vän­digt­vis ens medvetna om dem. Samtidigt påverkar de omedvetet hur vi mår, vår hållning och även våra attityder. Spän­nin­gar­na blir en del av vårt normala sätt att vara. 

I dag behöver vi inte nöd­vän­digt­vis mera de här uppbyggda skydds­mu­rar­na, som tar en massa energi av oss.

Ro­sen­te­ra­pi kan hjälpa till att ta bort de här spän­nin­gar­na och därmed frigöra den energin till att leva ett liv som ser ut som den äkta du.

Ro­sen­me­to­den passar dig då du

Vill slappna av - Vill minska stress - Har mus­kels­pän­nin­gar och -värk - Har sömnsvå­rig­he­ter - Vill öka dina ener­gi­re­ser­ver och val­möj­lig­he­ter - Vill ha klarhet i livet - Vill bekanta dig bättre med dig själv och dina hand­lings­möns­ter

Allmänt om behandlingen

Be­hand­lin­gen görs på ett mas­sa­ge­bord och tar ca en timme. Under be­hand­lin­gen kom­bi­ne­ras en mjuk, nä­ra­va­ran­de och lyssnande beröring med tal. En lätt men kännbar beröring och tryck på spända muskler hjälper dig att bli medveten om olika spän­nin­gar i kroppen. Samtidigt kan du bli medveten om varifrån spän­nin­gar­na härs­tam­mar. Också olika känslor kan och har lov att komma upp, bli synliga och bemötta under be­hand­lin­gen. 

Efteråt kan det vara bra att reservera lite lugn tid för dig själv.

Som ro­sen­te­ra­peu­t har jag tyst­nad­splikt och följer de etiska regler som satts upp av det 

in­ter­na­tio­nel­la Rosen-ins­ti­tu­tet.

Andra avslappningsbehandlingar

Harmony-behandling för kropp och själ
80 min

Under behandlingen kan du glömma alla prestationskrav och tidtabeller. Ge din kropp och ditt sinne en stund att koppla loss, att bara vara och slappna av.

Behandlingen passar för dig som är mycket stressad och behöver en riktigt avslappnande stund.

Levollinen keho - lugn för kroppen
60 min

Känns din kropp spänd och överstimulerad?

Under den här behandlingen kan du känna hur ditt nervsystem lugnar ner sig, kroppen saktar in och andningen blir jämnare. Du återfår kontakten med din kropp och också ditt sinne lugnar ner.

 

Många kunder har berättat att de sovit bättre efter behandlingen. 

Behandlingen tar en timme och görs på skötbordet, kunden har kläderna på.

Tyyni mieli - avs­lapp­ning för huvud och nacke
40 min

Tvinnar tusen tankar ständigt i ditt huvud? Känner du av stressen genom spända axlar, huvud och nacke?

Behandlingen fokuserar på avslappning av axelpartiet, nacken och huvudet. Här kan du kan låta tankarna stanna upp för en stund och känna hur ditt sinne bli stilla och lugnt.

Reiki
60 min

Reiki är en traditionell japansk behandlingsform som utvecklats av Mikao Usui. Vårdaren fungerar som förmedlare av energi. 

 

Energi strömmar i oss alla, men t.ex. i stressande situationer eller då vi är sjuka kan våra energikanaler blockeras. Reiki är en mjuk behandlingsform där du som kund tar emot den energi som du just för tillfället behöver.

Coaching

Lös­ning­sin­rik­tad coachning - när du vill ändra på något i ditt liv men behöver lite hjälp på vägen

Vad innebär coachning?

Som din coach hjälper jag dig att forska i dig själv och därmed hitta fram till dina drömmar och mål i livet. Det kan gälla förändringar som rör jobb, människorelationer, hälsa, pengar, tidsplanering... vad som helst i princip som du känner att du vill utforska eller förändra på något sätt.

 

Vi gör upp en plan med konkreta steg för att uppnå den önskade förändringen eller målet.

 

Du har redan själv alla svar inom dig och vi tar tillsammans fram dem genom olika frågor och övningar.

 

Är du redo att ta följande steg mot dina drömmar?

Image by Ashley Batz
Image by Darius Bashar
And­ningscoach­ning

Sättet du andas på gör stor skillnad. De flesta av oss överandas vilket leder till att kroppen har syrebrist, trots att man kanske kunde tro att en stor andning gör gott.

Med andningscoachning lär du dig mer om andningen och hur den påverkar din kropp och hälsa. Du får konkreta övningar som hjälper dig att balansera din andning och på så sätt förbättra din hälsa och ditt välmående.

Med andningstestet (nedan) kan du kolla hur du påverkas av dina andningsvanor och vid behov boka en andningscoachning.

Andas bättre - må bättre!

Harmony_logo.jpg
bottom of page